Juoksumattotesti

Juoksumattotestillä mitataan maksimaalista suorituskykyä juoksukuormituksessa. Testi toteutetaan juoksumatolla ja se soveltuu urheilijoille, tavoitteellisille kuntoilijoille ja terveysliikkujille, joilla ei ole terveydellisiä rajoituksia maksimaalisen suorituskyvyn tekemiseen.

Jouksumattotestissä lasketaan maksimaalisen juoksunopeuden perusteella teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Lisäksi testin aikana otettujen maitohappoarvojen perusteella määritetään aerobinen- ja anaerobinen kynnys. Testin tulosten perusteella annetaan suositeltavat sykerajat kestävyysharjoitteluun.

Testissä juostaan juoksumatolla 3 minuutin välein nousevalla vauhdilla uupumukseen asti, joten testi on rasittava ja hengästyttävä. Testin aikana otetaan jokaisen juoksuvauhdin lopulla sormenpäästä verinäyte maitohappoanalysaattoriin.

 

Testipalautteen avulla testiin osallistuville kerrotaan oman kestävyyskunnon taso ja kuinka sitä voi kehittää terveysliikunnan avulla. Lisäksi anaerobisen kynnyksen juoksuvauhdin perusteella lasketaan ennusteaika kympille, puolimaratonille ja maratonille.

Varustus:

Sisäliikuntavarustus ja juoksukengät

Juoksumattotesti 60 min, 114€ 

Jos et löydä sopivaa aikaa, soita p. 040 650 8950 tai lähetä sähköpostia sport@rokua.com niin katsomme sinulle sopivan ajan.

Sport Oulu voi tuoda testaukset myös työpaikoille, jolloin ne suoritetaan työpäivän lomassa.

Vesalantie 2, 90410 Oulu

sport@rokua.com  |  040 650 8950

Meillä käyvät Smartum-liikuntasetelit, Edenred, E-passi ja Tyky-setelit maksuvälineeksi kuntotestaus-, liikunta- ja valmennuspalveluihin.

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

©2020 by Sport Kuntotestaus & Valmennus Oy

Liity postituslistalle