Vesalantie 2, 90420 Oulu

sport@rokua.com  |  040 650 8950

Meillä käyvät Smartum-liikuntasetelit, Edenred, E-passi ja Tyky-setelit maksuvälineeksi kuntotestaus-, liikunta- ja valmennuspalveluihin.

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

©2019 by Sport Kuntotestaus & Valmennus Oy

Tilaa uutiskirje

Kuntotestaus

Testaa lähtötasosi ja treenaa viisaammin

Fyysisen harjoittelun vaikutukset ihmisen terveyteen ja toimintakykyyn ovat kiistattomat. Liikunnan tärkeys ymmärretään ja monet käyttävätkin suuren osan vapaa-ajastaan harjoitteluun. Aina harjoittelu ei kuitenkaan tuota toivottuja tuloksia, vaan suorituskyky voi kääntyä laskuun ja motivaatio katoaa. Kuntotestauksen avulla voidaan välttää pahimmat karikot ja harjoittelusta saadaan paras hyöty irti.

Kuntotestauksella määritellään tämänhetkisen suorituskyky ja testaus antaa eväitä harjoittelun suuntaamiseen tärkeimmille osa-alueille. Uusintatestillä selvitetään onko toteutettu harjoittelu ollut vaikuttavaa eli onko saatu aikaan mitattavia tuloksia suorituskyvyssä.

Mikä kuntotesti sopii minulle?

Aloittavalle liikkujalle paras vaihtoehto on monipuolinen suorituskyvyn arvio, jossa määritetään kehonkoostumus, kestävyyskunto, lihaskunto, liikkuvuus ja tasapaino. Testistä saatuja tuloksia verrataan samanikäisiin suomalaisiin, jolloin nähdään kaipaako jokin osa-alue erityistä huomiota. Sport Oulun testivalikoimasta aloittelijoille sopivat erityisesti KuntoCheck ja EnergiatestiKehonkoostumusmittaus tehdään Tanita-kehonkoostumusmittarilla tai perinteisellä ihopoimumittauksella.

Aktiivisemmille liikkujille suositellaan maksimaalisia testejä, jolloin voidaan määrittää kestävyysharjoittelussa tärkeitä harjoittelun tehoalueita. Maksimaaliset testit suoritetaan uupumukseen asti ja kynnysmäärityksiä varten otetaan sormenpäästä verinäytteitä maitohappotason määrittämiseksi. 

Sport Oulusta saat myös perinteiset polkupyöräergometritestit luotettavilla Monark – ergometreillä. Pienryhmissä on mahdollista ajaa pp-testi samanaikaisesti.

Lajikohtainen täsmätesti

Kuntotestauksen lajinomaisuus on tärkeää ja Sport Oulun testiasemalla Oulussa voidaan palvella useita lajeja täsmätesteillä. Edistyksellisellä juoksumatolla on mahdollista suorittaa maksimaaliset testit juosten, sauvakävellen ylämäkeen, hiihtäen rullasuksilla (tasatyöntö ja perinteinen hiihtotapa) tai suorittaa testi pyöräillen omalla pyörällä.

Sport Oulu voi tuoda testaukset myös työpaikoille, jolloin ne suoritetaan työpäivän lomassa.