Omapyörätesti

Omapyörätestillä mitataan maksimaalista suorituskykyä pyöräilykuormituksessa. Testi toteutetaan juoksumatolla ja se soveltuu kilpapyöräilijöille ja tavoitteellisille pyörälajien harrastajille, joilla ei ole terveydellisiä rajoituksia maksimaalisen suorituskyvyn tekemiseen.

Omapyörätestissä lasketaan maksimaalisen vauhdin ja nousukulman perusteella teoreettinen maksimaalinen työteho. Lisäksi testin aikana otettujen maitohappoarvojen perusteella määritetään aerobinen- ja anaerobinen kynnys. Testin tulosten perusteella annetaan suositeltavat sykerajat lajiharjoitteluun.

Testissä ajetaan juoksumatolla 3 minuutin välein nousevilla kuormituksilla uupumukseen asti, joten testi on rasittava ja hengästyttävä. Kuormitusta lisätään tasaisesti vauhtia ja nousukulmaa lisäämällä. Testin aikana otetaan jokaisen tason lopulla sormenpäästä verinäyte maitohappoanalysaattoriin.

Testipalautteen avulla testiin osallistuville kerrotaan oman kestävyyskunnon taso ja kuinka sitä voi kehittää terveysliikunnan avulla. 

Varustus

Oma pyörä ja omat varusteet

Omapyörätesti 60 min, 130€

Ei varattavissa