Polkupyöräergometritesti

Polkupyöräergometritestillä mitataan sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä maksimaalista suorituskykyä. Testipalautteen avulla testiin osallistuville kerrotaan oman kestävyyskunnon taso ja kuinka sitä voi kehittää terveysliikunnan avulla.

Kuormituksen aikana testaaja seuraa asiakkaan sykettä ja rasitustuntemusta. Näin ollen testi toimii myös erinomaisena verenkiertoelimistön kuntotarkastuksena ja se kuvaa hyvin henkilön fyysistä työkykyä ja yleiskuntoa. Lisäksi polkupyöräergometritesti on samalla hyvä päivän harjoitus!

Polkupyöräergometritesti 12 min

 

Testi mittaa sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa. 12 minuutin polkupyöräergometritesti soveltuu tavallisille kuntoilijoille ja terveysliikkujille. Testissä saadaan arvio maksimaalisesta hapenottokyvystä, jonka perusteella arvioidaan nykyinen kuntotaso verrattuna saman ikäisiin suomalaisiin.


Testissä poljetaan ergometriä 3-4 minuutin välein nousevalla kuormituksella (vastuksen lisäys) 85 % syketasoon ikää vastaavasta tai mitatusta maksimisykkeestä. Testi on rasittava ja hengästyttävä, mutta sitä ei tehdä uupumukseen asti. 


Huom! Testi ei sovi sinulle, jos käytät beetasalpaajia ja muita sydän- ja/tai verenpainelääkkeitä

Yksilötesti 20 min, 65€ / hlö

Ryhmätesti 30 min, 45€ / hlö

Maksimaalinen polkupyöräergometritesti

 

Testi mittaa maksimaalista suorituskykyä polkupyöräergometrityössä. Maksimaalinen testi soveltuu tavallisille kuntoilijoille ja terveysliikkujille, joilla ei ole terveydellisiä rajoituksia maksimaalisen suorituksen tekemiseen. Testissä saadaan maksimaalisen polkemistehon perusteella laskettua teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Lisäksi testissä selviää henkilön maksimisyke, jonka perusteella annetaan suositeltavat sykerajat kestävyysharjoitteluun.


Testissä poljetaan ergometriä 2 minuutin välein nousevalla polkemisteholla uupumukseen asti, joten testi on rasittava ja hengästyttävä.

Yksilötesti 30 min, 80€ / hlö

Ryhmätesti 40 min, 57€ / hlö

Maksimaalinen polkupyöräergometritesti laktaateilla

 

Testi mittaa maksimaalista suorituskykyä polkupyöräergometrityössä. Maksimaalinen polkupyöräergometritesti + soveltuu erityisesti urheilijoille, mutta myös tavallisille kuntoilijoille ja terveysliikkujille, joilla ei ole terveydellisiä rajoituksia maksimaalisen suorituksen tekemiseen. Testissä saadaan maksimaalisen polkemistehon perusteella laskettua teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Testin aikana mitataan maitohappoarvot, joiden perusteella määritetään aerobinen- ja anaerobinen kynnys.Tulosten perusteella annetaan suositeltavat sykerajat kestävyysharjoitteluun.


Testissä poljetaan ergometriä 2 minuutin välein nousevalla polkemisteholla uupumukseen asti, joten testi on rasittava ja hengästyttävä. Testin aikana otetaan jokaisen polkemistehon lopulla sormenpäästä verinäyte maitohappoanalysaattoriin.

Yksilötesti 40 min, 110€ / hlö

Ryhmätesti 60 min, 90€ / hlö

Ohjeet polkupyöräergometritestiin tulevalle:

 

Ennen testiä:

Syö kevyesti.

Vältä fyysistä rasitusta, valvomista ja alkoholin nauttimista 24 h ennen testiä.

Vältä kofeiinipitoisten juomien nauttimista (kahvi, tee, energia- ja kolajuomat) ennen testiä.

Saavu testiin ajoissa n. 15 min ennen sovittua aikaa (kaavakkeen esitäyttö).

 

Varustus:

Varaa testiin sisäliikuntavarustus ja sisäliikuntakengät. Jos käytät lukkopolkimia, ota omat kengät ja pedaalit mukaan. 

Sport Oulu voi tuoda testaukset myös työpaikoille, jolloin ne suoritetaan työpäivän lomassa.