Rullahiihtotesti

Rullahiihtotestillä mitataan maksimaalista suorituskykyä rullahiihtokuormituksessa. Testi toteutetaan juoksumatolla ja se soveltuu kilpahiihtäjille ja tavoitteellisille hiihdon harrastajille, joilla ei ole terveydellisiä rajoituksia maksimaalisen suorituskyvyn tekemiseen.

Rullahiihtotestissä lasketaan maksimaalisen hiihtovauhdin ja nousukulman perusteella teoreettinen maksimaalinen hapenkulutus. Lisäksi testin aikana otettujen maitohappoarvojen perusteella määritetään aerobinen- ja anaerobinen kynnys. Testin tulosten perusteella annetaan suositeltavat sykerajat hiihtoharjoitteluun.

Testissä hiihdetään juoksumatolla 3 minuutin välein nousevilla kuormituksilla uupumukseen asti, joten testi on rasittava ja hengästyttävä. Kuormitusta lisätään tasaisesti vauhtia ja nousukulmaa lisäämällä. Testin aikana otetaan jokaisen tason lopulla sormenpäästä verinäyte maitohappoanalysaattoriin.

Testipalautteen avulla testiin osallistuville kerrotaan oman kestävyyskunnon taso ja kuinka sitä voi kehittää terveysliikunnan avulla. 

 

Rullahiihtotesti voidaan suorittaa perinteisellä hiihtotavalla tai tasatyönnöillä.

Varustus:

Sisäliikuntavarustus ja hiihtokengät

Rullahiihtotesti 60 min, 124€

Jos et löydä sopivaa aikaa, soita p. 040 650 8950 tai lähetä sähköpostia sport@rokua.com niin katsomme sinulle sopivan ajan.

Sport Oulu voi tuoda testaukset myös työpaikoille, jolloin ne suoritetaan työpäivän lomassa.

Vesalantie 2, 90410 Oulu

sport@rokua.com  |  040 650 8950

Meillä käyvät Smartum-liikuntasetelit, Edenred, E-passi ja Tyky-setelit maksuvälineeksi kuntotestaus-, liikunta- ja valmennuspalveluihin.

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

©2020 by Sport Kuntotestaus & Valmennus Oy

Liity postituslistalle