Sauvakävelytesti

Sauvakävelytestillä mitataan maksimaalista suorituskykyä sauvakävelykuormituksessa ylämäkeen. Testi toteutetaan juoksumatolla ja se soveltuu kilpahiihtäjille ja tavoitteellisille hiihdon harrastajille, joilla ei ole terveydellisiä rajoituksia maksimaalisen suorituskyvyn tekemiseen.

Sauvakävelytestissä lasketaan maksimaalisen suorituksen eli vauhdin ja nousukulman perusteella teoreettinen maksimaalinen hapenkulutus. Lisäksi testin aikana otettujen maitohappoarvojen perusteella määritetään aerobinen- ja anaerobinen kynnys. Testin tulosten perusteella annetaan suositeltavat sykerajat harjoitteluun.

Testissä sauvakävellään ylämäkeen juoksumatolla 3 minuutin välein nousevilla kuormituksilla uupumukseen asti, joten testi on rasittava ja hengästyttävä. Kuormitusta lisätään tasaisesti vauhtia ja nousukulmaa lisäämällä. Testin aikana otetaan jokaisen tason lopulla sormenpäästä verinäyte maitohappoanalysaattoriin.

Testipalautteen avulla testiin osallistuville kerrotaan oman kestävyyskunnon taso ja kuinka sitä voi kehittää terveysliikunnan avulla. 

Varustus:

Sisäliikuntavarustus ja lenkkikengät

Sauvakävelytesti 60 min, 125€

Ei varattavissa